Pogledajte jelovnik!

Konoba Dida

Posted by on Dec 1, 2011 in foto | 0 comments

read more

Naslovna

Posted by on Nov 30, 2011 in Grandchild Category I | 0 comments

read more

Valentinovo

Posted by on Nov 30, 2011 in Uncategorized | 0 comments

Provedite najromantičnije Valentinovo u Konobi Dida…. Domaća hrana, odlično vino te klapa Dalmati učiniti će ovo Valentinovo nezaboravnim!! Konoba Dida na Valentinovo Vam poklanja romantičnu večeru za dvije osobe u Facebook – Konoba Dida nagradnoj igri. Detalji na   www.facebook.com/KonobaDIDA Večera se odnosi na menu “Valentinovo”! Pobjednik će biti objavljen 10.02.2012. u 12...

read more

Naslovna

Posted by on Nov 30, 2011 in Grandchild Category I | 0 comments

read more

Ribe i školjke

Posted by on Nov 24, 2011 in Naša Preporuka | 0 comments

Uvijek svježa i s ljubavlju pripremljena grdobina, lignje, hobotnica, stonske kamenice te rovanice i kunjke, samo su dio Jadranskoga blaga koje sva Vaša očekivanja i maštanja pretvaraju u istinski gastronomski...

read more

Bijela Vina

Posted by on Sep 21, 2011 in Vino | 0 comments

…odabir vina uz jela je zapravo vrlo jednostavan, pustite neka Vas vodi okus hrane… Bijela vina konzumiramo uz ribe, bijelo mesa, tjestenine i rižota. Čim je jelo „masnije i kremastije“ npr. tjestenina carbonara ili rižoto treba mu sljubiti vino s jačim kiselinama kao što je sauvignon blanc, suhi rizling. Isto načelo u odnosu kiselina i masnoća primjenjujemo kod svinjetine bilo da se radi o odojku ili sušenom mesu te uz to slažemo graševine i ili chardonnay. Bijela riba traži nježnije vino poput kakvog...

read more

Crna Vina

Posted by on Sep 20, 2011 in Vino | 0 comments

…odabir vina uz jela je zapravo vrlo jednostavan, pustite neka Vas vodi okus hrane… Lakša crna vina poput frankovke, crnog pinota možemo konzumirati i uz određenu ribu. To se prije svega odnosi na plavu ribu kao što su losos ili tuna. Ista su dobra uz lungiće, kotlete, teletinu… Crna vina, tu mislimo na „tešku kategoriju“ poput plavaca, ili bordoška vina zahtijevaju tešku hranu. Sva ostala hrana će izgubiti borbu s taninima i ekstraktima u vinu. Znači uz masivna vina masivna hrana poput govedine,...

read more

Ostala Vina

Posted by on Sep 18, 2011 in Vino | 0 comments

…odabir vina uz jela je zapravo vrlo jednostavan, pustite neka Vas vodi okus hrane… Rose koji nema previše alkohola, koji je svjež ide dobro uz tradicionalna jela kojima osigurava slatko kiselu ravnotežu. Prije svega se dobro slaže sa sarmom, buzare, a i dobro ide uz plavu ribu (srdela). Pjenušče i šampanjce služimo kao aperitive, nikako kao vino za desert. Za desert će poslužiti likerska vina kao što su prošek, porto, tokajac, mada se uz deserte mogu poslužiti i kerner ili slatki...

read more

Peka

Posted by on Sep 9, 2011 in Naša Preporuka | 0 comments

Jela ispod peke svrstavaju se u vrhunske specijalitete hrvatske kuhinje. Tradicionalno je hrana bila pripremana u glinenim posudama na vatri od prirodnog drva.  Ispod peke se uz krumpir ili povrće kao prilog mogu pripremati sve vrste mesa, lignje i hobotnica. Ne propustite kušati našu teletinu ili janjetinu ispod peke, a kako biste osigurali svoj stol na vrijeme potrebno je izvršiti rezervaciju 24 sata prije dolaska. *peka je namijenjena za minimalno 5...

read more

Domaći kruh

Posted by on Sep 17, 2008 in Grandchild Category I | 0 comments

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo. Fusce in est. Sed nec diam. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Quisque semper nibh eget nibh. Sed tempor. Fusce erat. An Ordered List Vestibulum in mauris semper tortor interdum ultrices. Sed vel lorem et justo laoreet bibendum. Donec dictum. Etiam massa libero, lacinia at, commodo in,...

read more