…odabir vina uz jela je zapravo vrlo jednostavan, pustite neka Vas vodi okus hrane…
Bijela vina konzumiramo uz ribe, bijelo mesa, tjestenine i rižota. Čim je jelo „masnije i kremastije“ npr. tjestenina carbonara ili rižoto treba mu sljubiti vino s jačim kiselinama kao što je sauvignon blanc, suhi rizling. Isto načelo u odnosu kiselina i masnoća primjenjujemo kod svinjetine bilo da se radi o odojku ili sušenom mesu te uz to slažemo graševine i ili chardonnay. Bijela riba traži nježnije vino poput kakvog barique chardonnaya, ali nikada ne traži teška crna vina poput plavaca jer tanini u istom uništavaju sav okus mesa ribe i rakova.
- Vezak Graševina 0,75
- Bedekovich Miris Prigorja 1 L
Istra i Primorje:
- Coronica Malvazija 0,75
- Kozlović Malvazija 0,75
- Radovan Malvazija 0,75
- Tomaz Malvazija 0,75
- Toljanić Žlahtina 0,75
Dalmacija:
- Krajančić Pošip Intrada 0,75
- Pošip Stina 0,75
- Pošip Skaramuća 0,75
- Grk Bire 0,75
Slavonija i Baranja:
- Graševina Daruvar 0,75
- Sauvignon Daruvar 0,75
- Graševina Galić 0,75
- Sauvignon Galić 0,75
- Chardonay Vezak 0,75
- Graševina D’ora 0,75
Zagorje i Prigorje:
- Bedekovich Sauvignon 0,75
- Bolfan Sauvignon 0,75
- Korak Rajnski Rizling 0,75
- Petrač Graševina 0,75
Moslavina:
- Škrlet 0,75
Vina kuće: