…odabir vina uz jela je zapravo vrlo jednostavan, pustite neka Vas vodi okus hrane…

Bijela vina konzumiramo uz ribe, bijelo mesa, tjestenine i rižota. Čim je jelo „masnije i kremastije“ npr. tjestenina carbonara ili rižoto treba mu sljubiti vino s jačim kiselinama kao što je sauvignon blanc, suhi rizling. Isto načelo u odnosu kiselina i masnoća primjenjujemo kod svinjetine bilo da se radi o odojku ili sušenom mesu te uz to slažemo graševine i ili chardonnay. Bijela riba traži nježnije vino poput kakvog barique chardonnaya, ali nikada ne traži teška crna vina poput plavaca jer tanini u istom uništavaju sav okus mesa ribe i rakova.

    Vina kuće:

  • Vezak Graševina 0,75
  • Bedekovich Miris Prigorja 1 L

    Istra i Primorje:

  • Coronica Malvazija 0,75
  • Kozlović Malvazija 0,75
  • Radovan Malvazija 0,75
  • Tomaz Malvazija 0,75
  • Toljanić Žlahtina 0,75

    Dalmacija:

  • Krajančić Pošip Intrada 0,75
  • Pošip Stina 0,75
  • Pošip Skaramuća 0,75
  • Grk Bire 0,75

    Slavonija i Baranja:

  • Graševina Daruvar 0,75
  • Sauvignon Daruvar 0,75
  • Graševina Galić 0,75
  • Sauvignon Galić 0,75
  • Chardonay Vezak 0,75
  • Graševina D’ora 0,75

    Zagorje i Prigorje:

  • Bedekovich Sauvignon 0,75
  • Bolfan Sauvignon 0,75
  • Korak Rajnski Rizling 0,75
  • Petrač Graševina 0,75

    Moslavina:

  • Škrlet 0,75